Roland Skoglund besökte KFV­ släktforskarförening

Textstorlek:

Roland föreläste torsdagen den 20 mars om faddrar och kyrktagning, dess betydelse här i Sverige. Han pratade om militärer och var man kan söka vidare. Då generalmönster rullarna har få uppgifter, kan man söka vidare i dagböcker som varje kompani förde. De finns inte digitalt men finns att leta i på Krigsarkivet och heter Annotationslängder. Där kan man följa soldatens kompani dag för dag och får då veta om soldaten varit krigskommenderad.

Pratade sedan om emigranter och hur man kan söka sina rötter utomlands, då främst i USA. Vilka distrikt Svenskar flyttade mest till. Sökande i gratis sidor så som http://www.findagrave.com och www.deathindexes.com och även se vilka som mönstrat på Ancestrys World War I Registrations Card där man kan söka på namn och få upp bilder och fakta på många ättlingar.

Roland som är duktig på många områden, arbetar på Uppsala Universitet och har mer att berätta, hoppas vi kan återkomma vid ett senare tillfälle med en ny föreläsning. Det var många bra tips som vi ungefär 40 personer fick oss till livs.