Resor och annat i SPF Malmabygden

Textstorlek:

Den 10 september gjorde föreningen en bussresa till Sveriges Television i Stockholm tillsammans med SPF Flensbygden. På vägen till Stockholm stannade vi för lunch vid Saltö Kvarn och kunde även besöka deras butik med många matnyttiga produkter. På SVT blev vi guidade genom lokalerna och fick en beskrivning av hur produktionen av olika program går till och vi fick se olika inspelningsstudios. På hemvägen stannade vi för kaffe vid Kanalkaféet i Södertälje, innan vi återvände hem efter en intressant dag.

Lördagen den 28 september avreste en grupp från SPF Malmabygden, även denna gång tillsammans med SPF Flensbygden, till Toscana i Italien för en veckas vistelse och rundresa. Vi bodde i Montecatini Terme som är en charmig, gammal stad mitt i vindistriktet och därifrån gjorde vi utflykter till bland annat Sienna, San Gimignano, Florens, Lucca och Pisa. Där fick vi guidade visningar där det berättades om de byggnader och konstskatter som finns. Vi besökte även ett par vingårdar, Fattoria il Poggio och Torre al Cenaia, med vinprovningar och olivoljeprovningar och där vi också hade möjlighet avnjuta middagar i deras lokaler.

I Montecatini Terme gjorde vi en resa upp till bergen med linbana och hade där en fantastisk utsikt över landskapet. En speciell händelse, som vi inte räknat med, var att en etapp av cykel-VM passerade genom Montecatini under vår första dag där, så vi stod verkligen på första parkett för att se evenemanget.

Under året har föreningen tillsammans med SPF Flensbygden även genomfört ett så kallat trestegsprojekt i vinkunskap som inleddes med en föreläsning om viner följd av studiecirklar i samma ämne. På fredagen samlades deltagare på Malmköpings Värdshus för en gemensam avslutningslunch med frågesport i vinkunskap och bildvisning från resan till Toscana.

Som sista steg i projektet planeras en resa i vår till Moseldalen i Tyskland.