Premiär för deckarvandring i Eskilstuna

Textstorlek:

Lördagen den 22 september gick den första deckarvandringen i Eskilstuna av stapeln med Bengt Lundblad, författare till deckarserien Mälarmord som ciceron. Deckarvandringen som är den första av sitt slag i Eskilstuna lockade 18 deltagare som trotsade den byiga vinden kring kvarteren längs Köpmangatan och på den andra sidan Eskilstuna ån kring Fors kyrkopark.
Vandringen som pågick under en dryg timme bygger på tre av fem utgivna böcker i den historiska deckarserien Mälarmord som utspelar sig i staden under 1940-50 och 60 talen.
– Jag har valt ut drygt tio platser som finns omnämnda i böckerna där jag gör några kortare stopp och berättar lite allmänt om historien kring platsen men även vad som utspelar sig där i böckerna, säger författaren själv. På några platser har jag även läst ur böckerna som får deltagaren en annan sorts upplevelse på vandringen.
Trots blåsten så trivdes de deckarhungriga deltagarna och när den sista platsen på vandringen var avklarar fick de som ville köpa signerade exemplar av böckerna till kraftigt reducerat pris.
– Jag hade faktiskt tänkt att ha enbart en vandring i höst, men så bestämde jag mig för att ha en vandring till den 6 oktober kl. 11 vid Tingsgården i Eskilstuna, säger författaren själv och skiner ikapp med höstsolen.