Poppis loppis i Vadsbro

Textstorlek:

Mikael Jonssons fru såg Lilla My-stolen i ett reklaminlägg på Facebook innan loppisen startade på Vadsbro Blacksta Föreningsgård. Exakt klockan 10.02 var köpet i hamn.
– Hon vill ha den till vilket pris som helst, berättar Mikael innan han skyndar hem.

– Det finns hur många loppisar som helst. Det är en chansning att ställa till med ännu en. När den kokta korven och fikabrödet tar slut tyder det på en succé vid första försöket, konstaterar Ulla Johanson, ordförande i Vadsbro Blacksta Föreningsgård.

Utställarna fyllde hela den stora salen med bord och klädställningar. Det är jättebra att kunna stå inomhus och slippa vara orolig för dåligt väder. Samtidigt som det finns toaletter och fika, var den samlade skälet att sälja på just denna loppis.

I köket kokar Anders Gustavsson kaffe och sköter serveringen.
– I dag har det kommit många från trakten men också många som aldrig varit här förr. Det är precis den blandningen av besökare som vi vill ha.

Nina Ingren susar förbi med ett uppstoppat rådjurshuvud för 30 kronor.
– Vilket fynd, säger hon och skyndar vidare till nästa försäljningsbord.

Johanna Lovén är föreningsgårdens vaktmästare. På loppisen har hon ett eget försäljningsbord med gamla vackra ting.
– Det är alltid svårt att gå i vinst, för det är lätt att köpa för mer än vad man säljer. Just nu ligger jag plus, berättar hon.

På loppisen finns något för alla, porslin, kläder, möbler och mycket barngrejer. Bordet med leksaksdjur svämmar nästan över.

– Gladast var den lilla killen som fyllde en hel låda med leksaker. Han strålade som en sol när han kånkade ut kartongen. Om det blir fler loppisar vet jag inte ännu, men vi fortsätter att försöka vara en samlingsplats där det händer roliga saker. Och där det alltid finns gott hembakat fikabröd, säger föreningsgårdens ordförande Ulla Johanson.