Mellösas årliga ryttartävling

Textstorlek:

Dressyrtävling med spännande final i utmärkt tävlingsväder för både hästar, ryttare och funktionärer. Mellösa Ryttarklubb är nöjda med årets ryttartävling vid Jällsjö gård utanför Flen.

Den 18 juni var det dags för Mellösa Ryttarklubbs årliga ryttartävling. I år var det finalen av dressyrallsvenskan div III för häst som var inplanerad. I vanliga fall håller vi till i Mellösa vid Stall Lindsberg, men på grund av platsbrist har vi inte möjlighet att ha tävlingen på hemmaplan. Istället hyr vi in oss på en anläggning som har det som krävs; två ridbanor (en för framridning och en för tävling) samt parkeringsplatser för både personbilar och hästtransporter. De senaste åren har vi hyrt Jällsjö gård utanför Flen, och likaså i år.

Tävlingsdagen bestod av två klassar med sammanlagt 62 starter. Det var ekipage från olika håll i Sörmland och dessutom ett och ett annat som hade åkte över länsgränsen för att delta i tävlingen. Det blev en hel dag med bra tävlingsväder och många fina ritter med jämn poängställning. Klasserna hade minst sju placeringar och
det var inte många poäng som skilde mellan de individuella ekipagen. I lagtävlingen var det Smedstorps Ryttarsällskap som vann dagens etapp men det var Nyköpings Ridsällskap som blev totalsegrare efter att ha fått högst poäng sammanlagt under vårens tre omgångar av dressyrallsvenskan div III för häst.