Lunda Hembygdsförenings årsmöte

Textstorlek:

Under tisdagskvällen den 22 mars höll Lunda Hembygdsförening sitt 29:e årsmöte i Lunda församlingsgård.
Åke Tallstig underhöll på gitarr och sång med bl.a. visor av Conelius Vreeswijks och Dan Anderson. En tillbakablick på hur det gick till vid den militär mönstringen av Jönåkrs häradets blivande rekryter vid Gefle Gästgiveri återgavs under tidigt 1900-tal, och beskrivs i Ulf Peder Olrogs ”Samling vid pumpen”.
Ordföranden öppnade mötet med att tackade alla medlemmar som engagerar sig på olika sätt i hembygden och i föreningsarbetet.
Som ordförande till årsmötesförhandlingarna valdes Larz Johansson som genomförde mötet på bästa tänkbara sätt, med sekreterare Anita Helmerson vid sin sida.
Elsie Nyström avtackade som ordförande, en post hon haft i åtta år. Elsie har under åren visat stort engagemang för Lunda hembygdsförenings verksamhet, där hon bland annat varit drivande för sommarkaffet vid hembygdsstugan Lila Rosenberg under tisdagarna i juli. Vid jubileet ”Jönåker 100 år” samt vid veterantågs resan t.o.r. Oxelösund – Norrköping den tredje oktober 2015 var Elsie en av flera att hålla i ”taktpinnen”.
En stor bukett blommor överlämnade till Elsie Nyström som tak för de åtta åren som föreningens ordförande.
Till ny ordförande valdes Rolf Hallström.
Som avslutning avnjöts smörgås och kaffe/te och bakelse som serverades av duktiga och engagerade trivselkommittén.