Kryssning och studiebesök i SPF Malmabygden

Textstorlek:

Under april månad har föreningen genomfört många intressanta aktiviteter:

Professor Stephan Rössner, numera knuten till Karolinska Institutet som seniorforskare, besökte på måndagen den 14 april Malmköping, där han föreläste om kost och hälsa på Hörsalen. Intresset var mycket stort, cirka 125 personer hade infunnit sig och tog del av föreläsningen som bland annat handlade om övervikt, olika typer av kost, alltifrån stenålderskost till medelhavskost, motion, alkoholkonsumtion, olika bantnings-metoder med mera.

Den 15-16 april hade föreningen anordnat en Ålandskryssning med Viking Cinderella. Många deltagare från Flen och Malmköping deltog och njöt av en fin seglats, god mat och trevlig underhållning under kryssningen.

Onsdagen den 23 april gjorde föreningen en vandring runt Händösjön i Dunker. Ett drygt 30-tal vandrare hade infunnit sig vid Dunkers Station, när Göran Bayard inledde med att berätta om järnvägen som gick mellan Skebokvarn och Stålboga. Per-Olof Andersson fortsatte med att berätta om Dunkers stationssamhälle med tidigare mejeri och glashytta och Stig Karlsson berättade om bygden i allmänhet. Vandringen gick vidare genom Händö Gård och Hjördis Andersson, som vuxit upp där, berättade under matpausen om byggnaderna och om hur man levt och arbetat på gården. Vandringen fortsatte sedan tillbaka genom skogen till Dunkers Station.

På fredagen den 25 april gjordes ett studiebesök på Tjeders Industri i Malmköping, där det inledningsvis bjöds på kaffe samtidigt som vi fick en beskrivning av företaget, lokalerna, tillverkningen och ägarformen. Sedan följde en visning av lokaler och tillverkning. Det var ett mycket intressant studiebesök och många av besökarna hade anknytning till företaget i någon form. Nästan ett 50-tal personer deltog i besöket. Efter studiebesöket följde en kompislunch på Malmköpings Värdshus med cirka 40 deltagare.