Kan ingen säga att kejsaren är naken!

Textstorlek:
Annons:

Jag måste bara fråga: varför applåderar man en så erbarmligt usel sångare som Olle Ljungström?

Hustrun och jag satt bara och baxnade framför ”På spåret” i går kväll och undrade om de sångare som anlitas i programmet ingår i någon slags arbetsmarknadsåtgärd. Kan ju inte heller med bästa vilja i världen säga att jag tycker att t.ex. Freddie Wadling är något mönster som sångare.

De flesta verkar vara yngre förmågor som genom sin medverkan för en chans att visa upp sig för en bredare publik. Då kan man acceptera den osäkra oförmågan att släppa de krampaktiga tagen om mikrofon och mokrofonstativ.

Men att försöka ge etablerade artister som Freddie Wadling och Olle Ljungström en ”andra chans” verkar vara ett feltänk. Satsa hellre på de helt oetablerade.

Visst, det har funnits sångare tidigare som haft framgångar också med falsksång, t.ex. M.A. Numminen, men då fanns en humor och distans till det personliga uttrycket. När det gäller Wadling och Ljungström är det blodigt allvar.

Jag googlade på Olle Ljungström för att få veta vem det var och förstod att han haft stora framgångar som punkrockare och visst – han må vara jättebra som musiker och kompositör men bespara oss hans sångliga försök vid mikrofonen. I det fallet tvekar jag att ens Yvonne af Ugglas skulle kunna göra något av den rösten.

Varför kan ingen säga att kejsaren är naken?

Annons: