Kakfat och musik inramade Näshultajubileum

Textstorlek:

Näshulta Hembygdsförening har firat sitt 30-årsjubileum med stort kaffekalas och mycket sång och musik en hel eftermiddag i Kommunalhuset. Kl. 13.00 hälsade ordf. Torbjörn Andersson alla välkomna och såg fram emot en underhållande eftermiddag och ett stort kaffekalas. Första uppträdandet fick inte plats på scen utan tog hela golvet i anspråk till sina gillesdanser under Gunilla Petterssons ledning. Det var ett 20-tal par från hela Mellansverige, som hör-sammat Gunillas inbjudan. Efter 30-minuters underhållande dans såg man våta ryggar på en del karlar så då var det dags för kaffe-bordet. Övriga publiken kunde under pauserna mellan uppträdan-dena njuta av hembakade små- och mjukkakor, ca 30 sorter, samt tårtor under det att Näshultafilmen hela tiden rullade på vita duken. Man kunde även gå en tipspromenad runt kyrkbacken.
Kl. 14 var det dags för uppträdande nummer två. Det var Försam-lingskören under Staffi Lontos ledning, som bjöd på ett antal kända sånger/psalmer innan de skulle fortsätta till Kumla kyrka för en kvällskonsert.
Emellan uppträdandena rörde folk sig hela tiden och tittade på föreningens skärmutställning samt all dokumentation, som finns om torpinventering, insamlade skol- och konfirmationskort, övriga foton samt inköp av tryckta skrifter, som dagen till ära såldes till reducerat pris.
Klockan hade blivit 15.00 och ”Lilla röran” hade intagit scen. Det blev glad och lättsam sång och musik varvat med lite historier.
Dagens framträdanden avslutades sedan med de tre Näshulta-flickorna Love, Sandra och Malin, som sjöng under gitarrkomp. samt avslutade med fiolmusik.
En lättsam- underhållande och mycket smaklig eftermiddag hade nått sitt slut och de många ännu ej tömda kakfaten hade tillåtit än ännu större publik.

CG.Eriksson