Höstmarknad vid Lundaskogs skola

Textstorlek:

Byalagets trivselgrupp i Lundaskog anordnade sedvanligt höstmarknad som infaller sista lördagen i augusti, i år den 29 augusti. Solen värmde Lundaskog med omnejd, så strax före kl 11.00 anlände Nävekvarns räddningsvärn med sin släckbil och transporter samtidigt som den gamla skolgården fylldes med välfyllda marknadsbord. Kunderna strömmade till från olika håll och kommersen uteblev inte, barnen fick balongfigurer som tillverkades av Pia.
Marknadsstånden bjöd på allt från den fina Lundaskogsbrickan, till hälsoprodukter, lokalproducerad honung, träsniderier och hemvävda mattor. Det fanns också varm korv att stilla hungern med, och för den fikasugna fanns kaffe med hembakat bröd.
Grannar och tillresta träffades och umgicks på ett otvunget sätt, gamla fotografier studerades livligt, med olika kommentarer från förr.
Visst förekom även lite skvaller och historier om gångna tider i bygden i Anitas trädgård som hon så välvilligt upplåtit för dagen. Många var historierna om olika bedrifter, som händelser från tältbion och dansen vid Nedre Hagmyra och naturligtvis den då välbesökta lokalrevyn som spelades i skollokalen på 1950-talet.
Byalaget efterlyser fler foto och information om bygden i gångna tider. Är det någon som har ett foto eller information kontakta Kurt Nyström.
Ett stort tack till Jan-Olof Thunberg m.fl. i Nävekvarns räddningsvärn som visade upp sig, till alla marknadsbesökare, försäljare och till familjen Thunberg på Bäcktorp som upplät sin åker som parkering för dagen.