Höga kusten 16-19 aug

Text till bilden Högakustenbron, Monumentet vid Lunde Surströmming från Ulvön samt hela gänget samlat vid Engstrands buss.
Textstorlek:

24 personer äntrade Engstrands buss för en resa upp till Höga kusten, förväntningarna var stora, de infriades ganska snart. Vi bodde på Hotell Kramm i Kramfors. Goda kvällsrätter och jättebra frukost.
Dag 2 klev P.M. Nyberg på vår buss, det han inte visste om Höga Kusten var inte värt att veta.
Han berättade inlevelsefullt om kravallerna 1931 m.m. Han var en fantastisk guide med enorma kunskaper. Dag tre var det en tvåtimmars båtutflykt till Ulvön. Därute serverades smörgåsbord. Solen sken det var varmt och vi kunde köpa surströmming.
Vi har sett otroligt mycket, guidats i en trädgård mitt i skogen, druckit vatten ur en hälsokälla, besökt Barsta kyrka från 1600-talet som fortfarande används, vi har köpt tunnbröd i Mjällom.
Hört historien om han som blåste eld upphör vid kravallerna i Lunde. Lenny Clarhäll fick göra monumentet vid Lunde. Att 18 personer omkom när Sandöbron rasade. Hur det gick till att besluta om ny bro vid Höga kusten, om att Gustav Vasa klagade på strömmingen vid Ulvön. Hur surströmmingen kom till och mycket mycket mer.
En jättetrevlig resa, Tack till Alice, Siv-Britt, och Engstrands buss som ordnat denna resa.
Vid Pennan Berit Jansson
SPF Seniorerna Tystrbergabygden