Hjärtligt i SPF Malmabygden

Textstorlek:

Under november månad har föreningen anordnat en glöggvandring till Kåvetakvarn vid Sparreholm. Där har ursprungligen de industrier startat, som sedermera flyttade till Sparreholm och var verksamma inom snickerinäringen. Vandringen fortsatte genom skogen fram till sjön Valingen, där man hade tänt en eld och kunde grilla medhavd korv och njuta av utsikten innan man sedan vandrade tillbaka genom skogen.

Måndagen den 18 november hade föreningen till sitt månadsmöte, via Hjärt-/Lungfonden, inbjudit Dr. Nils Witt, kardiolog vid Södersjukhuset i Stockholm, som höll en föreläsning om hjärtats sjukdomar och om de behandlingsmetoder som man numera använder sig av. Efter kaffet berättade Barbro Andersson från distriktets länspensionärsråd om de frågor som man arbetar med inom rådet för att försöka påverka beslutsfattarna när det gäller boende, resor, vård, med mera för pensionärerna. Föreningsinformation och lotteridragning avslutade mötet.

En julbordsresa till Åland med Viking Cinderella har också funnits på novemberprogrammet samt en så kallad kompislunch på Wärdshuset i Malmköping.