Gökotta och öppet hus i Hällbybrunn

Mitt Sörmland - Gökotta och öppet hus i HällbybrunnBergsjön från utsiktstornet.
Textstorlek:

Lördagen den 31 maj hade Hällbybrunns hembygdsförening den årliga gökottan, med samling hos Sven och Marianne i Haga klockan sju på morgonen.

De som hade möjlighet gjorde vandringen till Bergsjön och utsiktstornet där.

Göken var med oss ett flertal gånger. Tillbaka vid Haga intog vi vårt medhavda kaffe vid långbord, som var uppställt i trädgården. Vi hade tur med vädret, mulet på morgonen och bra väder vid samlingen, sedan regn igen på förmiddagen.

Fredag den 6 juni var det öppet hus vid hembygdsstugan som ligger mellan kyrkan och församlingshemmet.
Samtidigt var det samordnat med AHK (Automobilhistoriska klubben), som körde en kortege med veteranbilar genom Eskilstuna, och hade slutmål vid hembygdsstugan i Hällby.

Det blev en trevlig sammankomst när ett 20-tal veteranbilar anlände, tidigare var det även några motorcyklar och mopeder på plats, samt en buss.

På gräsplanen framför hembygdsstugan kunde deltagarna inta sin medhavda förtäring och här hade man prisutdelningen på frågorna som AHK anordnat.

Hembygdsstugan var öppen med kaffeservering för de som önskade och ordföranden Harriet Vahlberg berättade hembygdsstugans historia, om Hällby och Lönnsjöns sänkning på 1850-talet.