En lyckad grötfest

Textstorlek:

Onsdagen den 9 november arrangerade Runtuna-Lids Hembygdsförening sin årliga grötfest. 48 medlemmar var närvarande för att äta gröt med skinkmacka och dricka kaffe med pepparkaka samt köpa lotter.

Kvällen började med att Larz Johansson från Ålberga informerade om bildandet av ett Kommunbygderåd som pågår för närvarande. Där framgick bland annat att man kommer att bilda en förening med styrelse, inte ett nätverk som några föreslagit, och att arbetsgruppen som arbetar med detta är tänkt att vara en interimsstyrelse fram till årsmötet i början av nästa år. Ett stormöte med föreningar inom Nyköpings kommun kommer att hållas i Nävekvarn den 29 november, då bland mycket annat en valberedning ska tas fram. Bland de prioriterade ärenden som föreningen kommer att ta upp finns bredbandsutbyggnaden på landsbygden. Kommunens dotterbolag Gästabudsstaden har på sin hemsida en avdelning där alla kan gå in och framföra önskemål om att få bredband till sin fastighet, vilket Lids- och Runtunabor borde utnyttja.

Mellan gröt och kaffe ställde Rönö kyrkokör upp med elva deltagare och underhöll medlemmarna med skönsång. Kvällen avslutades med lottdragning på de fina vinsterna. En lyckad kväll enligt mångas förmenande.