Bokmässa i biblioteket Ängeln

Textstorlek:

KFV Släktforskarförening deltog vid ”Bokmässan” i Katrineholms bibliotek lördagen den 30 september. Intresset under förmiddagen var intensivt och de styrelseledamöter som var på plats hade det periodvis ganska hektiskt. I föreningens monter fanns broschyrer av olika slag; släktträd, dna-forskning samt information om Sveriges Släktforskarförbund. Utöver detta fanns en mängd böcker avseende släktforskning, varav en del var helt nyutgivna.

Här fanns exempelvis boken ”Vad står det?” – om att tolka gammal text och ”Emigrantforska på nätet”. Många stannade för en pratstund och hade också olika frågor de ville ha hjälp med. Vi fick en hel del frågor om boken ”Fader okänd” då många som släktforskat ett tag tyckte det var svårt att komma vidare då faderskapet inte angavs, något som faktiskt är fullt möjligt med många olika källor. Information gavs också om jourhavande släktforskare som med jämna mellanrum finns som hjälp i våra lokaler hos ABF på Videvägen i Katrineholm, där det också finns datorer med bl. a. olika sökmotorer avseende släktforskning. Jourhavande släktforskare finns även i Flen och Vingåker. Under eftermiddagen var det glesare med besökare och de som fanns på plats i montern kunde mer bekanta sig med övriga utställare, vilket på sikt kanske kan leda till olika former av samarbete på temat hembygd och släktforskning.

Visst samarbete finns redan men går att utveckla. För föreningens del innebar dagen trevliga möten och diskussioner. De styrelseledamöter som befunnit sig i montern kunde därmed känna sig nöjda.

KFV/Anne-Marie Lindblad