Bellman återkommer till Gnesta

Mitt Sörmland - Bellmanspel i Vackerby Hage 2003Bellmanspel i Vackerby Hage 2003.
Textstorlek:

Liksom förra året kommer föreningarna ”Teater i Gnesta” och ”Gnesta Revysällskap” i slutet av augusti sätta upp sitt Bellmanspel runt om i Gnesta kommun. Handlingen utspelar sig även denna gång i byn Önnersta, där folket längtar efter att något skall hända.

Man spelar upp på tre av kommunens hembygdsgårdar. Liksom förra året har befolkningen bestämt sig för att ordna en marknadsdag och få dit en riktig storstjärna: ”Carl Michael Bellman med band”. Men det kostar på att engagera honom och alla är inte lika förtjusta i hans medverkan. En fartfylld intrig blandas upp med flera av de vackraste sångerna.

Förutom att Bellmanspelet sker i samarbete mellan två kulturföreningar stöttas det även av Gnesta kommun. Manuset från förra året, som skrevs av Mats Hammarlöf, Bengt Landin och Eva Lysell, återanvänds på många punkter, men har bearbetats och förnyats. Några nya sånger är inlagda med kör- och orkesterarrangemang gjorda av Karin Ericsson Back, som även kommer att regissera årets föreställning. Regiassistent blir Eva Lysell. Som vanligt kommer aktörerna från Gnestarevyn med bland annat Bibbi Wallentin, Henning Landin, Carina Nilsson, Per Bormark, Kjell Brolin, Fredrik Gustavsson, Benita Ekberg, Jesper Hammarlund och många flera. Kören ”Karins Änglar” samt orkester bestående av Anders Wolf, Sigbjörn Fant och Hannes Beyer kommer att finnas på plats. Kören leds av Karin Ericsson Back som dessutom kommer att få regissera ett gäng barn och ungdomar, som till de vuxnas förtret är mer roade av Bellmanhistorier än av sångerna.

Totalt deltar cirka 50 personer i spelet, som den här gången får sin säsongspremiär den 23 augusti i Gryts hembygdsgård. Sedan följer föreställningar 24 augusti i Frustuna hembygdsgård och 25 augusti i Björnlunda hembygdsgård.

Bellmanspelet ”Dagen snart klarnar” spelas alltså i Gnesta

Fredag 23 augusti klockan 19.00 i Gryts hembygdsgård
Lördag 24 augusti klockan 14.00 och 18.00 i Frustuna hembygdsgård
Söndag 25 augusti klockan 14.00 i Björnlunda hembygdsgård

 

Bengt Landin