Årsmöte hos KFV-Släktforskarförening

Textstorlek:

KFV Släktforskarförening höll årsmöte den 20 februari i Katrineholm. Kvällen inleddes med en tyst minut för de medlemmar som gått ur tiden. Efter årsmötesförhandlingarna kom styrelsen att se ut som året innan. Medlemsantalet har aldrig varit så högt som vid 2018 års utgång och ekonomin stabil. En smärre höjning av medlemsavgiften för 2020 klubbades igenom.

Anledningen till detta var bl. a stora portohöjningar. Efter årsmötesförhandlingar delade ordf., Christer Uddin, ut presentkort till styrelsen för ett intensivt arbete under 2018. Ett 60-tal medlemmar minglade sedan i pausen med kaffe och dopp. Därefter tog Arne Westberg över. Han ansåg att det var viktigt att skriva ned sin egen historia. Han presenterade därmed sitt liv ur ett fordonsperspektiv som började med barnvagn, mopeder, motorcyklar och bilar och avslutades med hans yrkesverksamma liv som flygare.

Hans berättelse ledde till mycken munterhet och avslutades med en bild på, en mycket yngre, vice ordförande Eivor Grafsund – tagen för ett antal år sedan i en Karmann Ghia. I och med det tog Eivor över och visade bilder ur vårt projekt ”Examenskataloger” som pågår i Vingåker där Ingemar Andersson fotograferar av äldre tiders skolbetyg för att spara till eftervärlden.

Av samma anledning pågår scanning av gamla tidningsklipp från Katrineholms-Kuriren. För styrelsens del avslutades kvällen med konstituerande styrelsemöte och föreningen var redo för ett nytt aktivt verksamhetsår.
Anne-Marie Lindblad