Adventsfirande

Mitt Sörmland - Adventsfirande
Textstorlek:

På Trostorp, Vagnhärads hembygdsgård, har man firat två härliga adventshelger med snö, sol och förjulstämning.

Lördag och söndag första och andra advent möttes besökarna på Trostorp av ljus och musik i Lidret, där kaffebordet stod dukat med hembakade kakor – och smörgåsar för de hungriga. Lotterierna med fina vinster, bland annat julkransar att hänga på dörren och fina blomsterarrangemang, gick åt som smör.

Ute serverades glögg och grillad korv, och den som frös i vinterkylan kunde värma sig vid eldkorgarna.

Den traditionella julmarknaden i Åbrostugan lockade med hemslöjd och hantverk från bygden. Den som letade julklappar kunde välja bland yllesockar, trasmattor, träleksaker, fina smycken och hemlagad sylt för att nämna några exempel ur det rika utbudet. Inte minst uppskattades doften av nygräddade Hedebykakor från stugans kök.

I Trostorpsstugan var skolrummet öppet, och mormor och farfar kunde visa sina barnbarn hur det gick till i skolan förr i tiden. I stugans andra rum visade Aradís en arkeologisk utställning om guldskatten från Västerljung och den pampiga kvinnograven vid Södra Husby i Vagnhärad.

Med adventsfirandet avslutade Vagnhärads hembygdsförening arbetsåret 2012. Tack och en önskan om en god jul till alla som deltog i arrangemangen och alla som besökte oss.