60-talsmusik och småkakor

Textstorlek:

Eftermiddagen lördagen den 1/10 kom sex musiker från Scenkonst Sörmland till Vadsbro Blacksta Föreningsgård för att spela och sjunga 60-talsmusik. För dem som upplevt 60-talet blev det en nostalgiresa. För dem som var för unga för att själva vara med om studentrevolt, Beatles, flowerpower och Sven Ingvars kan musiken benämnas som retro.
-Det är fantastiskt att få hit så duktiga musiker en helt vanlig lördag i oktober, sa Ulla Johanson som höll i arrangemangets utformning för Föreningsgårdens del. I priset ingår en buffé med 12 sorteras kakor och några snittar. Vi är väldigt måna om att det ska finnas ett mervärde att komma hit. Därför lägger vi stor vikt vid fika, fikabröd och mat, fortsatte hon.
Ingrid Åberg hade minnen till alla melodier utom en.
-Det var musik till en TV-serie som jag helt har missat trots att vi hade TV.
-Det finns ingen anledning att dricka kaffe någon annanstans när man kan komma hit, sa Håkan Svensson som är på besök i bygden. Vadsbro Blacksta Föreningsgård har alltid bra arrangemang. Jag kommer tillbaka flera gånger varje år.
-Otroligt duktiga musiker, fyllde Maja-Stina Sandberg i. Hon som sjunger och han som spelar klarinett är mina favoriter.
Fatet med laxsnittar tog slut och vaniljrutorna och mandelkakorna fick fyllas på. Publiken fortsatte att digga låtar av Lill-Babs, Siw Malmkvist och Gunnar Wiklund.
-Vilken fin eftermiddag det blev. Nästa år hopps vi att Scenkonst Sörmland kommer hit och minns 70-talet med oss, säger Ulla Johanson.