10-årsjubilerande läsecirkel

Ann-Lou Didriksson, Barbro Johansson, Marianne Mattiasson, Gunilla Dahlgren, Kerstin Axelsson.
Textstorlek:

Det började med att vi träffades i Kiladalens SPF och bildade en läsecirkel. Mången god bok har sedan blivit läst och begrundad, rosad eller förkastad utav oss alla, med väldigt olika smak.  Vi var många fler från början, men har blivit färre under resans gång pga naturlig avgång, eller flytt.

Vi har träffats hemma hos varandra var eller varannan månad. Träffen har som regel börjat med lunch och sen har vi pratat böcker vid fikat. Många böcker har nog blivit läst som annars inte skulle blivit läst, för att vi blivit så inspirerade av varandras bokrecensioner. Alltså ett utomordentligt bra sätt till nya utmaningar i böckernas förtrollande värld!

Varje gång vi varit hemma hos mig, Gisslingstorp/Björkvik, har jag försökt bjuda in någon liten författare, för att berätta om sitt skrivande. När vi så stod inför 10-årsjubileum, tyckte jag att vi kanske behövde något mer… Vad glad jag blev när vår f.d. närmsta granne; ¨Lilla fruntimret¨ Gunilla Dahlgren tackade ja till att förgylla jubileet. Det är minsann ingen liten författare!

Deltagarna blev också glatt överraskade! Många glada skratt brukar känneteckna oss, men det blev ännu fler med Gunillas roliga kommentarer och uppsåt. Ännu roligare blev det när Gunilla tackade ja till att ingå i vår läsecirkel! Vilka underbart trevliga år vi har att se fram emot till nästa jubileum!

Ann-Lou Didriksson