Söker en förstående tränare

Textstorlek:

Efter en enormt framgångsrik säsong i div 3 går Gnesta hockey upp till tvåan och nu letar klubben efter tränare – ”en förstående tränare”.

Inte någon med alltför höga ambitioner om uppflyttning.

– Vi siktar inte på div 1. Killarna är lite äldre och har familj, de vill inte träna fem gånger i veckan och spela match på helgen, säger Jörgen Ahlbom, sportchef i Gnesta Hockey.

A-laget vann alla matcher utom en under den gångna säsongen och laget lämnar div 3. Han är stolt över framgångarna och över laget.

– Det är en bra trupp, bra spelare, ett sammansvetsat gäng med bra harmoni.

De har bara förlorat en enda match på full tid av de senaste 60.

– Vi har högt publiksnitt, cirka 200 personer per match.

Och det kan bli fler nu när de går upp en division.

Gnesta Hockey har tidigare spelat i division två, men begärde då nedflyttning av olika skäl. Nu ska det bli spel i div 2.

Förutom hemmaskolade spelare från Gnesta kommer de från Nyköping, Södertälje, Huddinge och Tumba.

– När det går bra för A-laget ger det inspiration till yngre spelare, säger Jörgen Ahlbom.

Han berättar att många hockeyspelare är vidskepliga. Inför matchen vill en del vara rätt klädda och äta rätt mat på matchdagarna.

– Det finns en del som alltid måste ta på sig höger skridsko före vänster och så vidare. någon som måste åka ut sist på isen, någon annan vill vara först.

Jörgen Ahlbom själv är en av dem som ägnar sig åt en del magiskt tänkande.

– Jag stoppar in två snus och två tuggummin när matchen börjar. Går det bra första perioden så behåller jag dem i andra och samma sak i tredje, går det illa byter jag ut det ena eller det andra.

Många mål

Enligt den statistik han sammanställt gjorde Gnesta hockey 318 mål i grundserien och Alltrean vilket ger ett snitt på 8.59 mål per match. De gjorde 63 mål fler än tvåan i grundserien och 30 mål fler än tvåan i Alltrean.

Så nu ser de fram mot spel i nästa division.

– Men först ska vi vila efter säsongen. I maj drar vi igång med barmarksträning och landhockey.