Polisanmäld misstänkt fluktare oroar boende i Hälleforsnäs

Textstorlek:

– Vi jobbar för fullt med med det och det har hög prioritet, säger polis Dennis Ejdvinsson, om den misstänkte man som ofredat Hälleforsnäsborna ett tag.

Yvonne Karlsson satt sent en kväll och tittade på tv när hon plötsligt ser en man som sitter i möblerna på altanen och tittar på henne.

– Först trodde jag det var sonen, men när jag såg att det var någon annan blev jag så arg att jag sprang ut efter honom. Jag är fortfarande arg, säger hon.

Mannen sprang ifrån henne. Yvonne Karlsson polisanmälde det nästa dag.

– Det var mitt i natten, jag var trött och arg och tänkte att polisen lär ju inte komma hit nu i alla fall, men jag borde ha ringt, säger hon.

– Polisen jag talade med sa att om jag ringt på en gång kanske de kunnat komma ut med hund och följa spåren. När jag ringde var det för sent.

På sociala medier diskuteras också den misstänkte mannen. Det är fler som varit med om liknande redan i höstas och några har anmält till polisen. Nu har Hälleforsnäsborna samordnat promenader i skogen.

– Vi har koll på varandras hus, ibland kan det vara lättare att se runt grannens hus än det egna, säger Yvonne Karlsson.

Polis Dennis Ejdvinsson säger det gäller att ringa till polisen när någon blir ofredad.

– Sedan är det bra att dokumentera och vittna.