Jennie vill testköra sina idéer för att växa

Eskilstunatjejen Jennie Vornanen säljer begagnad häst- och ryttarutrustning. En idé helt rätt i tiden, nu hoppas hon bli en av 12 som SörmX satsar för att växla upp och växa. Foto: Privat
Textstorlek:

Eskilstunatjejen Jennie Vornanen satsar på återbruk inom trendkänsliga hästsporten. Intresset är stort för hennes second hand-hästprylar, både i butiken i Torshälla och på nätet. Nu vill hon växa.

Hon startade Equseed för ett par år sedan.

– Jag fick ta bort min häst och bestämde mig för att sälja alla mina grejer, och jag hjälpte en kompis att sälja hennes saker också, det var så det började, berättar Jennie Vornanen.

Sedan dess har verksamheten sakta men säkert växt. Med stöd av sin bror och sin mamma har hon jobbat hårt för att lyckas med siaffärsidé.

– Min bror har flera företag och mamma är ekonom. De har fått många sena samtal. Det är svårt i början. De gäller att våga lita på sin affärsidé, man känner sig ganska liten, säger hon.

Men det är inte enbart kunderna som tycker det hon gör är intressant.

Agro Sörmland stöttar Equseed som en ”hästrelaterad företagare med tillväxtpotential”. Jennie Vornanen ska med hjälp av Agro bygga webbplats för e-handel.

– Det är klart jag drömmer om att växa och ha fler butiker.

Hon hoppas därför komma med i SörmX – en organisation som utvecklar nyföretagare med tillräckligt bra affärsidéer och en affärsmodeller som är möjliga att växla upp, som kan och vill växa.

– Vi vill se fler företag utvecklas i Sörmland och vi är speciellt intresserade av de som gör världen lite bättre. Som bidrar till ett mer socialt eller miljömässigt hållbart samhälle eller gör vardagen lite enklare för andra människor, säger Marie Gillstam, innovationscoach på SörmX.

Jennie Vornanens begagnade hästprylar konkurrerar med ett 30-tal andra nyföretagare som vill utveckla bevattningssystem, proteinautomater eller luftrening för att nämna några.

12 kommer att väljas ut för att slipa sin strategi, lära sig bygga varumärke och framgångstrika team och annat som kan krävas.

– En sak som skiljer mig från andra second hand.hästprylssäljare är att jag gör rent och fixar till grejerna. Säljarna kan lämna in det skitigt, jag tar hand om det, säger Jennie Vornanen.