Nu skapar vi landsbygdens bästa lokaltidning

Textstorlek:

Vi tror på en levande landsbygd och lokal journalistik. Häng med på vår resa att bli Sörmlands bästa landsbygdstidning. Prenumerera på Sörmlandsbygden – en lokaltidning för oss som bor på landsbygden.

▶ Riksmedia lämnade landsbygden för länge sedan. Rikstidningarnas redaktioner hittar man numera bara i de stora städerna och kunskapen om landsbygdsfrågor minskar. TT har lämnat. TV 4 har lämnat. Sörmland är som bekant både centrum och periferi, huvudstad och landsbygd i ett. Men frågan är vem som skildrar livet och utmaningarna för dem som inte bor i de stora städerna? Vem granskar och ställer frågor i de små kommunerna? Vem skildrar det som växer och ger kraft utanför centralorterna?
Vi tror att berättelserna från landsbygden och de mindre tätorterna behövs. Vi tror att kampen för lokaltrafik, de nära sjukhusen, byskolorna, butiker och service måste skildras. Så att fler orkar kämpa för sin bygd. Så att fler ser styrkan och kraften som finns på landsbygden.
Tror man på en levande landsbygd behövs Sörmlandsbygden, en veckotidning med uppdrag att skildra det engagemang och den envishet som bygger både människor och verksamheter utanför städerna. En veckotidning som riktar ljuset mot de problem och utmaningar som möter oss som bor på landsbygden.
Nu vill vi bli större! Vi vill hitta fler läsare och anlita fler journalister. Vår resa börjar nu – följ med!
Stöd oss genom att ta en prenumeration på nya Sörmlandsbygden, var med och bidra som medborgarreporter på läsarnas egna sidor och tipsa oss om saker vi ska skriva om. Tillsammans bygger vi Sörmlands bästa landsbygdstidning!