Julita Goif storsatsar på unga

Textstorlek:

– Det var 83 barn på supersportis sist, då kom det barn från både Näshulta och Katrineholm, säger Peter Hjelte, ordförande i Julita Goif.

När många andra föreningar har svår att locka medlemmar har Julita Goif medvind. I oktober fick ordförande ta emot pris för ”Årets värdefullaste förening” vid Sörmlands idrottsgala.

Bredden

Julita Goif nominerades som ”en stor förening i ett litet samhälle. Här möts barn unga, barn och vuxna. Bredden, med allt från Supersportis för de minsta till Triathlonsektionen där många vuxna deltar”.

– Vi är en förening med ett stort hjärta i en liten stad. Det känns otroligt roligt att få nomineringen, sa Peter Hjelte när han fick ta emot priset.

Under hösten har det varit trångt i hallen under supersportis, då alla barn får pröva olika sporter.

– Vi vill vara en plats dit barnen kan komma och testa nya sporter utan att binda upp sig. Är det inte roligt är det en ny grej nästa vecka, säger Simon Karlsson, en av ledarna för supersportis.

Han berättar att de brukar ha mellan 70 och 80 deltagare per tillfälle.

– Vad kan man säga, det har varit helt underbart. Det har varit fler barn på supersportis än det finns barn registrerade i Julita. Det innebär att vi lyckas locka barn från kransorterna också, säger Simon Karlsson.

Under åtta veckor har de fått möjlighet att testa på två sporter i taget, som fotboll, hinderbana, innebandy, badminton, samarbetsövningar, motorikträning, friidrott, löptävling och bågskytte.

– Vi satsar på att ha något för alla och vår styrka är just att vi har så stor bredd, säger Simon Karlsson.

– Vi brinner för det här. Jag anser att det är varenda människas förbannade plikt att göra allt för ungarna, säger Peter Hjelte.

Nu står den nya allaktvitetesplanen klar vid Öljevi idrottsplats. Den ska förlänga utomhusäsongen i olika sporter. Länsstyrelsen har bidragit med 600 000 kronor och föreningen har betalat 60 000.

– Nu ska vi satsa på e-sport. Jag tror det är ett sätt att sedan locka dem till fysisk sport, säger Peter Hjelte.