Loppis för hundstallet

Textstorlek:

När brukshundsklubben i Flen arrangerar loppis på söndag går pengarna till Hundstallet. – Det är kul, men det gör också nytta, hoppas vi, säger Åsa Lind ordförande i hundklubben.

I år är det 90 år sedan Hundstallet – Svenska Hundskyddsföreningen öppnade i Stockholm. Verksamheten har sedan dess hjälpt fler än 25 000 omhändertagna hundar som av olika skäl inte längre kunnat stanna hos matte och husse.

Hundstallet är en ideell organisation som tar hand om hundar. Det vanligaste är större hundar av blandad härkomst med olika behov av motion och stimulans.

De flesta hundar kommer till Hundstallet via polisen och det vanligaste är hittehundar. Ofta är det hundar som någon människa släppt ut och inte vill veta av något mer.

Länsstyrelsen har sedan den första juni tagit över polisens ansvar att ta hand om djur som far illa. Länsstyrelsen i Sörmland har under de här fem månaderna gjort 14 omhändertaganden. Totalt handlar det om 17 hundar och sju katter.

Det är inte länsstyrelsen som tar hand om djuren utan enskilda eller djurhem som till exempel hundstallet.

– Därför känns det bra att stötta en sådan organisation. De som bokar bord för att sälja grejer betalar 50 kronor för platsen och pengarna går till Hundstallet, säger Åsa.

Klubben arrangerar tipsrunda. Den kostar 20 kronor att gå, pengarna går till Hundstallet.