Hösttider är kurstider

Kursdeltagarna väljer själva vilket monster de vill skapa. Kom sedan inte och påstå att syjuntor endast är beskedliga!
Textstorlek:

Till hösten är alltid studieförbundens kurskataloger späckade av spännande och intressanta kurser. Men för alla som inte har tid att avsätta en kväll i veckan erbjuder också flera arrangörer seminarier under en eller ett par kvällar.

Visst, det går att läsa franska, matlagning eller ta en skeppareamen. Men det går också att hitta lite annorlunda och spännande kurser.

Även om man kanske inte har direkt nytta av dem på jobbet. Men en kurs handlar ju också om vägen till inspirerande och stimulerande fritid.

Att klättra har blivit en fluga de senaste åren. I Nyköping kan man klättra i Tunaberg och Simonsberget. Detta är troligtvis Sveriges bästa klippa för klätterkurs.

Här kan man gå både grund- och fortsättningskurs i klättring, allt på helgerna. Övernattning sker i tält nära klippan. Mat lagas på friluftskök eller över öppen eld.

För den som inte väljer det allra nyttigaste finns det till exempel en kurs i brittisk mat- och pubkultur i Nyköping.

Brittisk mat har kanske inte världens bästa rykte men det har däremot pubkulturen. I den här kursen utlovas deltagarna få lära sig mer om såväl pajer som öl och om varför det spelas biljard på pubarna.

Dessutom blir det en historisk vandring till det medeltida Englands första tavernor.

I Flen går det att lära sig hur man använder Instagram på ett kreativt sätt. Det gäller till exempel att fånga en tallrik köttbullar, med brunsås och potatis på bild – utan att det ser osmakligt ut. En konst i sig.

Den som vill kan också lära sig dansa salsa i Strängnäs. Men då gäller det att vara 70+ och absolut inte yngre.

Men utbudet är stort. Bland det mest hårresande är kanske ändå kursen, Nåltovning – tova ditt eget monster i Eskilstuna.

Här får man lära sig grunderna i nåltovning och släppa loss det lilla söta monstret inombords.

Monstret går att använda som nåldyna eller hållare till nålfiltningsnålar. Om man inte föredrar att använda monstret till något annat…. som till exempel woodo.