Träffen som inte sviker

Jans Pontiac Firebird
Textstorlek:

Nu är bilträffarna igång ute på Orresta ö i Flen. Varje torsdag under sommaren är bilintresserade och annat allmänt folk välkomna att socialisera bland veteranbilar och motorcyklar.

Första träffen för i år blev en succé med solsken och runt 50 fordon.

– Vi sålde säkert 80 hamburgare eller fler, säger Aylin Kaya som vanligtvis arbetar som idrottsanläggningsarbetare.

Förutsättningarna inför den andra träffen var desto tuffare. Snålblåst, regn och för sommaren låga temperaturer lockade bara till sig två bilar och en motorcykel – men arrangören valde att ”köra” ändå. Bilträffen på Orresta ö viker sig inte i första taget.

– Att vi inte ställde in idag beror på att vi ställde in en torsdag för två år sedan. Då var det mycket sämre väder än det vi har nu, så efter mycket diskussion valde vi att ställa in. Men så sken det upp vid halv sju…, berättar arrangören Roland Pettersson.

Det inte Roland visste var att en man åkt ända från Vingåker den där inställda torsdagen och mötts av en folktom grönyta.

– Torsdagen efter kom han tillbaka med sin fina bil. Han sa ”egentligen borde jag inte komma hit – det var ju stängt förra torsdagen”. Jag lovade honom där och då att inte ställa in en enda torsdag efter det. Så kan det gå, säger Roland Pettersson.

Och han har hållit vad han lovat – så även denna kväll när alla odds är emot. Men så har bilträffen sina ”stammisar” också.

Jan Palmqvist och Hillevi Lööw kör Pontiac Firebird och har knappt inte missat en träff de senaste fem åren.

– Man kommer hit för att träffa likasinnade. Träffa människor och kolla bilar, säger Jan.

Bilträffarna på Orresta ö arrangeras varje torsdag till och med 30 augusti.