Länets företag nöjda

Företagsklimatet i bland annat Vingåker är bättre enligt Svenskt Näringslivs enkätundersökning.
Textstorlek:

I Flen, Vingåker och Trosa förbättras företagsklimatet rejält i Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning. I ytterligare tre kommuner går mycket åt samma håll. Företagarna i länet säger sig vara ganska nöjda.

Den kommun som tar det allra största klivet uppåt i årets undersökning är Vingåker. Även i Flen sker en betydande förbättring av företagsklimatet. Men nöjdast är, som vanligt, företagarna i Trosa.

När Svenskt Näringsliv gör sin årliga undersökning rankar företagare till exempel hur enkelt det är att samarbete med kommunens tjänstemän, vilka möjligheter det finns att etablera sig i kommunen och andra liknande frågor.

I årets undersökning utmärker sig Vingåker i Sörmland genom att ta stora steg framåt.

–Vi börjar få genomslag för ett intensivt arbete under lång tid. Vingåker är på rätt väg, säger kommunalrådet Anneli Bengtsson (S).

Hon säger att framgångarna bland annat kan härleda till projektet ”En-väg-in”.

– Varannan torsdag är det öppet hus här i kommunhuset. Då är alla berörda handläggare på vara plats för att lotsa företagarna rätt. Många känner till att vi har den här funktionen och mottagandet har varit riktigt positivt, menar Anneli Bengtsson.

Även Trosa och Flen är kommuner som har förbättrat sina resultat i undersökningen. Däremot tappar Katrineholms och Strängnäs kommuner. Övriga kommuner i länet noterar en oförändrad utveckling.