Förskolan flyttar till slut

Textstorlek:

Efter många olika flyttdatum är det till slut allvar. Nu flyttar förskolan från lilla Skogshyddan till Tallbacken på skolområdet.

– Det är med blandade känslor vi packar och flyttar, säger både Lotta Averstedt och Åsa Gustafsson på Skogshyddans förskola.

Sedan politikerna fattade beslut om att flytta eleverna från Hälleforsnäs två mindre förskolor, Skogshyddan och Masmästargården till den stora skolbyggnaden Tallbacken vid Bruksskolan har datumet flyttats fram fem gånger. Personal, föräldrar och elever fått sex datum att förbereda sig inför innan det till slut blir av.

– Det jobbigaste var att vi packade ihop allting till påsk. Det är stressigt att packa samtidigt som vi har verksamheten igång. Vi förberedde barnen och vi förberedde oss själva. Två dagar innan flyttlasset ska gå blåser de av alltihop och flyttar fram datumet, säger Åsa Gustafsson.

– Det var extremt stressigt innan påsk. När flytten blåstes av blev vi helt avslagna. Det känns väldigt respektlöst, säger Lotta Averstedt.

Orsaken till att flytten dragit ut på tiden är ombyggnationen av både skola och skolgård.

– Vi i personalen föreslog att flytten skulle ske på sommaren, det hade varit enklare med barnen och kommunen hade kunnat spara på vikariekostnader, men det var ingen som lyssnade, säger Åsa Gustafsson och Lotta Averstedt.

Nu har personalen i alla fall packat i hop alla grejer en gång till och förberett barnen på att flytta till Tallbacken.

– Många barn tycker det ska bli roligt att komma ner till skolan där det finns många andra. Våra känslor är lite mer blandade. Vid Skogshyddan har vi en underbar miljö vid skogen med pulkabacke på vintern. Det är lugnt och skönt, säger Lotta Averstedt som jobbat 24 år på Skogshyddan.

Nu ska de istället in i ett trevåningshus med gemensamt kapprum för sammanlagt 80 barn. Åsa Gustafsson har jobbat 18 år vid Skogshyddan.

– Det blir spännande och en utmaning för oss med trapphus och nya avdelningar, nya kollegor och en ny struktur, säger hon.