”Älskade, underbara, fantastiska Barbro”

Textstorlek:

Barbro Svenssons bortgång berör. Kollegor och vänner vittnar om sin kärlek och beundran för artisten och människan Lill-Babs.

Emma Bucht regisserar SVT:s ”Bonusfamiljen”, där Lill-Babs gjorde succé som lesbiska Gugge.

Det som var så fantastiskt med henne var att hon var så orädd och modig. Hon var väldigt fri i sinnet och oerhört rolig och generös. Man hade hört så mycket om henne, om hennes stora hjärta. När jag gjorde andra produktioner kom hon ihåg när den hade premiär, hon skickade blommor, hon kom ihåg när jag fyllde år. Jag har inte jobbat med någon, och då har jag ändå jobbat i 20 år, som var så generös, även privat, säger hon till TT.

Även i sociala medier uttrycker kollegor sina känslor. Artisten Nanne Grönvall skriver på Instagram:

”Älskade, underbara, fantastiska Barbro, allas vår Lill-Babs, har lämnat oss. Tårarna rinner och sorgen är enorm.”

Nanne Grönvall fortsätter: ”Redan som liten stod jag framför radion, kassettbandspelaren och vinylspelaren och sjöng hennes svensktopps-låtar så väggarna skakade hemma.”

Många som kommenterar den folkkäre artistens minns och skriver om hennes värme. Bland dem rapparen Petter som under en bild på en leende Barbro Svensson skriver på Instagram:

”En otroligt varm godhjärtad människa. Glad att jag fick lära känna dig och din kärlek var oslagbar Barbro”.

”Hon var glädjen, kärleken och värmen. Lill-Babs kommer att fattas oss”, skriver den tidigare Eurovisionsvinnaren Richard Herrey.

Sångerskan Lisa Nilsson skriver på Twitter om det omöjliga med att den eviga Lill-Babs gått bort: ”Lika omöjligt som att solen plötsligt skulle sluta gå opp. Barbro. Du ingår för evigt. Det där hjärtat som slagit så extra starkt och länge för att stå upp och stå ut och glädja så oerhört många så långt utanför dina nära och kära. Varma tankar till familjen”.