Det säger våra bilköp om oss

Vad vi kör för bil signalerar vad vi är för typ av personer.

Textstorlek:

Kör du Volvo är du trygg, kör du Skoda är du ekonomisk och kör du Opel uppfattas du som gammaldags. Enligt en ny undersökning från auktionssajten kvdbil.se säger våra bilköp mer om oss själva än vad vi tror.

Undersökningen visar att de flesta svenskar associerar enskilda bilmärken med någon personlighetstyp. Tyska sportbilsmärket Porsche är det fabrikat som väcker mest associationer, 85 procent av svenskar drar slutsatser om Porscheägares personlighet.

På andra sidan hittar vi japanska Mitsubishi som anses vara det mest anonyma märket, endast 54 procent kopplade ihop märket med en specifik personlighetstyp.

Prestigefull är den egenskap som är vanligast förknippad olika bilfabrikat. Minst vanligt är att bilmärken förknippas med en försiktig personlighet.