850 000 hushåll kan bli utan TV4:s kanaler

Textstorlek:

Ett nytt tv-krig riskerar att drabba upp mot 850 000 hushåll som är kunder hos Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget. Den här gången är det TV4:s kanaler som tittarna riskerar att bli av med redan i natt.

”Den här typen av konflikter mellan tv-operatörer och tv-kanaler har inga vinnare, allra minst tittarna som betalar för tv-abonnemangen. Jag lider med Telenors tv-kunder, som nu på nytt riskerar att drabbas av en sådan här konflikt. TV4 har under sin 27-åriga historia aldrig tidigare hamnat i ett sådant här läge. I alla de förhandlingar vi hade under hösten kom vi överens med övriga operatörer, så jag hoppas så klart att vi ska nå en lösning nu också”, säger TV4:s operativa chef Mathias Berg i ett pressmeddelande.

Att parterna inte hittat en överenskommelse beror enligt TV4 på att Telenor vill sänka ersättningen till tv-bolaget Bonnier Broadcasting som äger kanalen. På Telenor är man förvånad över informationen TV4 nu gått ut med.

De har tackat nej till att träffa oss under dagen. Vi har inte stött på den här typen av aggressiv förhandlingstaktik sedan vid förhandlade med amerikanska Discovery. Vi kommer att fortsätta att söka dem och be dem komma tillbaka till förhandlingsbordet för tittarnas skull om det så innebär att vi får jaga dem hela natten, säger Aron Samuelsson, kommunikationschef på Telenor, till TT.

Vid en eventuell nedsläckning hänvisar Bonnier Broadcasting tittarna till sina appar och strömningstjänster.

TT