Skratta ut det gångna

Zaki och Cia i Katrineholmsrevyn. Foto: Karina Frölund
Textstorlek:

Mot slutet av året är det vanligtvis premiär för de årliga nyårsrevyerna. Vi har koll på de lokala – kommun för kommun!

I Nyköping sätter Nyköpings lokalrevy upp föreställningen Generalen. Bland annat utlovas glitter, roliga sånger samt sketcher där både lokala, nationella och globala personer och företeelser får sig en kärleksfull släng. Ett och annat dansnummer finns också på programmet.
Generalen har premiär på nyårsaftonskvällen och spelas till och med den 26 januari.
Oxelörevyn bestämde sig så sent som i oktober att det blir en revy i Oxelösund även i år. Dock ingen nyårsrevy! Premiärdatumet är satt till 27 januari. Föreställningen heter ”Oxelörevyn visar vägen” och beskrivs som en klassisk lokalrevy.
Tidigare i våras drog de ned skrattsalvor med ”Satan i gatan”. Men i oktober meddelade Gnestarevyn att det inte blir någon revy i början på nästa år.
Anledningen är att man inte fått ihop tillräckligt med material – plus visst manfall. Istället laddar Gnestarevyn för en comeback 2019.
Den 20 januari är det premiär för Trosarevyns två timmar och 29 nummer långa föreställning ”Trosarevyn lyfter igen”. Ämnena som avhandlas är både lokala och internationella.
Som exempel kan nämnas #meetoo, bevattningsförbudet i Gnesta och Donald Trump.
Eskilstunarevyn 2.0 ”Den senaste uppdateringen” har premiär på nyårsafton.
Eskilstunas nya revydrottning Mathilde Stavehaug har tagit över revyn efter Andreas Zetterberg och Sonny Nilsson som drivit den i bolagsform de senaste 15 åren.
2.0 är alltså en uppdaterad musikaliska humorshow med mycket musik, sång och dans.
Även Strängnäsrevyn har premiär på nyårsafton med föreställningen ”SM-guld, en väldigt ödmjuk revyshow i två akter”.
De har satsat på regin, den proffesionell ståuppkomikern Lasse Karlsson är med och skapar årets succérevy. Han har bland annat varit med i Släng dig i Brunnen, Komikerklubben och producerat humorprogrammet Time out.
Katrineholmsrevyn kastar en glittrig blinkning till den legendariska nattklubben Studio 54 i New York när de gör den showigaste revyn någonsin.
”Revy31” har premiär den 5 januari. Danserna är inspirerade av 70-talets disco och afrikansk dans. I år har revygänget förstärkning av musikalartisten Johanna J:son Lindh, bördig från Sköldinge. Hon har en lång meritlista från de stora scenerna, bland annat som sångare i Jonas Gardells show ”Mitt enda liv” och i rollen som Moa i ”Mamma Mia – the musical”.
Erik Inge/Karina Frölund