Kärleken segrade på Listarallyt

Cilla och Micke Johansson valde att gifta sig inför hela Listarallyt med dottern Annie på hedersplats. Foto: Lena Magnergård
Textstorlek:

Traktorer, rally och parader i all ära men på årets Listarally stod kärleken i centrum och segrarna hette Cilla och Micke, från Gillberga.

– Nu är vi äntligen gifta, skrattade den lyckliga bruden, för dagen klädd i kärlekens färg, rött.
Efter många år som förlovade, och föräldrar till dottern Annie, slog Cilla och Micke Johansson till och gifte sig under Listarallyt.
– Men inte inne i kyrkan det hade känts alldeles för formellt för oss. Ute i naturen passar oss bättre, säger Cilla.
Hon berättar att hon nästan förlorat hoppet om ett giftemål men så slog Micke till.
– Ja, jag friade faktiskt. På knä!
Med rosor i handen?
– Nej, nej, skrattar Micke, jag råkade hålla i en smörkniv, det var vid frukosten.
Hur som helst Cilla och Micke blev ett och Listarallyt kunde lägga ytterligare en händelse till sina 19-årsminnen.
Annars kallades årets rally för ett genrep inför nästa års 20-årsjubileum.
Allt startade en solig vårdag 1991 med en ljugarbänk, glada vänner, “Fristadströjor”, värmande kepsar med öronlappar och diskussioner om gamla traktorer. Då föddes ”Bondlurk Traktor Club Gillberga”.
– Vi är egentligen ingen riktig klubb utan mer ett sällskap goda vänner med ett gemensamt intresse. Ambitionen är inte att växa “på höjden” utan snarare “på bredden” och Traktorparaden i Lista” har blivit höjdpunkten, säger Benny, som blir lite kinkig när han ska säga sitt efternamn.
– Benny, det får räcka. Eller bonnlurk.
Varje år görs också en insamling och årets överskott gick till Strokeföreningen. Alla intäkter från traktorauktionen samt en för dagen utplacerad mjölkkanna gå oavkortat till ändamålet. Blir det en vinst från själva arrangemanget landar även den i mjölkkannan.
Som traditionen bjuder fanns det i år även en marknad, fika och underhållning. Men det var traktorparaden som lockade flest åskådare och tog hem applåderna. I täten åkte Clenn Häggqvist på en grön gammal, men skinande blank, Munktell.
– Det här är så himla kul och inspirerande. Men idag var nog det alldra mest hedrande att jag fick köra brudparet, Cilla och Micke, till och från vigseln. Det hade jag aldrig gjort tidigare
Lena Magnergård