Många barn erbjuds vaccin

Nytt fall av hjärnhinneinflammation i Nyköping

Textstorlek:

I måndags insjuknade ytterligare ett barn i Nyköping i bakterieorsakad hjärnhinneinflammation. Det finns en koppling mellan det senast insjuknade barnet och de två tidigare fallen av hjärninflammation i kommunen för en dryg månad sedan, då en flicka dog. För att förhindra ytterligare smittspridning kommer landstinget erbjuda vaccination till ett stort antal barn. Det skriver Nyköpings kommun och Landstinget Sörmland på sina webbplatser. Landstinget Sörmland skriver också att pojken nu mår bättre.

Smittskyddsläkaren i Sörmland har beslutat erbjuda vaccination mot meningokocker till följande grupper:  

* alla barn som går på förskolan Fjärilen, Ekorren, Daldockan och Malmvillan

* alla elever på Långbergsskolan, Brandkärrsskolan och Nyköpings högstadium

* syskon till barn som går på ovan nämnda förskolor och skolor.

Karina Frölund