Evenemang 4/3 – 10/3

Föreläsning Lars Hallberg, Riksarkivet, berättar historien om flyktingfamiljen von Trapp som blev världskänd genom filmen Sound of Music.
Textstorlek:

Fredag 4/3

Imitation

Lill-Babs, Elisabet Höglund, Maria Montazami och Jimmi Åkesson är några av de imitationer som publiken får möta i Anna Blomgrens version.

Kl 19.00 Nyköpings teater

Fredagslunch

En timmes samtal i utställningshallen som övergår i invigningen av illustratören Marcus-Gunnar Petterssons utställning ”Lika barn leka bäst – olika barn leker ändå” i Galleriet.

Kl 12.00 Multum, Strängnäs

Lördag 5/3

Revyfinal

Var é vargen, frågar sig Gnestarevyn i finalföreställningen för året.

Kl 16.00 Elektron, Gnesta

Klädbytardag

Dags för klädbytardagen med massor av barnartiklar. Kom och fynda fina, begagnande barnkläder, leksaker, böcker, sportprylar.

Kl 13.00 Mariefredsskolans matsal.

Söndag 6/3

Föreläsning

Med utgångspunkt i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna inleder Marco Helles med ett anförande om mångfaldens utmaningar utifrån ett människorättsperspektiv.

Kl 16.00 Villa Björkudden, Stallarholmen

Musik

Den Eskilstunabaserade orkestern Astoria har sedan 2002 spelat schlager- och dansmusik från 1930- till 50-talet men även nyare musik arrangerad i gammal stil.

Kl 16.00 Paulinska salen, Strängnäs

Måndag 7/3

Utställning

Monica Johansson / NatureFootstep visar sin Bildkonst och sitt fotografi.

Kl 13.00 Hörnan i biblioteket, Katrineholm

Tisdag 8/3

Bokfika

Inför författarbesöket med Kristina Sandberg diskuteras boken ”Att föda ett barn”.

Kl 17.30 Biblioteket Navet, Vagnhärad

Onsdag 9/3

Föredrag

Under titeln ”I huvudet på en gammal landshövding” kåserar Björn Eriksson om bland annat sin tid som landshövding i Östergötland.

Kl 18.30 Koordinaten, Oxelösund

Teater

En psykologisk studie om en människas väg in i rasism i pjäsen ”Jag heter Mikael” med Tomas Norström. Den är en översättning av Alan Drurys ”The man himself” som skrevs på 1980-talet, men är lika aktuell i dag.

Kl 19.00 Nyköpings teater

Språkafé

Du som behöver träna på att att tala svenska är välkommen till Kulturhuset.

Kl 14.30 Kulturhuset Ängeln, Katrineholm

Torsdag 10/3

Brasafton

Aftonen kretsar kring reaktioner hos den som kommer ur krig och flykt. Psykolog Birgitta Gälldin Åberg och psykoterapeut Christina Lloyd har länge arbetat med olika sorters trauman.

Kl 18.00 Frustuna prästgård, Gnesta

Bio

En dramatisk och humoristisk bild av dagens Iran ges i Taxi Teheran. Regissören Jafar Panahi fortsätter göra film trots att han belagts med yrkesförbud, denna gång med kameran på instrumentbrädan i filmen där han själv spelar taxichaufför.

Kl 14.00 Trosa Bio, Folkets hus

Föreläsning

Lars Hallberg, Riksarkivet, berättar historien om flyktingfamiljen von Trapp som blev världskänd genom filmen Sound of Music.

Kl 19.00 Katolska kyrkan, Eskilstuna