Från medeltid till nutid i skolan

Textstorlek:

Det råder full aktivitet i Dunkers skola. Snart är det premiär för ”Tuva och tidsmaskinen”, en historia som startar under medeltiden och slutar bland smarta telefoner, datorer och surfplattor i Dunkers skola.

För två år sedan spelades musikalen Tidsmaskinen i Dunkers skola. Det blev succé och nu är en fristående fortsättning färdig. Den heter Tuva och tidsmaskinen och kommer att spelas i Dunkers kyrka.

Det är Josefin Stark som spelar huvudrollen Tuva. Än har hon inte hunnit bli nervös, trots att inte replikerna sitter.

– Det är ju lång tid kvar, säger hon och skrattar. I dag övar några av eleverna med kläder och Tuva går runt i sin klänning. Just nu tränar man en scen där gården auktioneras ut för att familjen ska emigrera till Amerika.

– En lyckans dag, skriker auktionsutroparen.

– Inte alls, skriker någon annan. Ingen vill flytta frivilligt.

Tuva och tidsmaskinen är en musikal om dåtid och nutid. Det är lärarna Erika Björk och Tea Utter som har skrivit manus och musiken är komponerad av Emilia Utter Mangsbo.

– Det var så kul att jobba med den föreställningen och eleverna var så duktiga att vi var tvungna att ge oss på det igen, säger Tea Utter, och fortsätter:

– Även om vi har skrivit manus bygger allt på barnens tankar och idéer. Vi har bara försökt formulera i ord och repliker vad de vill säga.

Den 12 och 13 februari spelas Tuva och tidsmaskinen i Dunkers kyrka.