Evenemang 11-17 september

Textstorlek:

Fredag 11/9

Bhaktifest

Yoga, gong och mantran är några av ingredienserna i Bhakifest 2015. Workshops blandas med musik och andra aktiviter under helgen.

Hela dagen Kajak och fritid, Oxelösund

Fredagslunch

Owe Adolfsson presenterar prosalyriska stycken ur sin senaste bok på temat folk och fåglar, om hur vi ger fåglar mänskliga drag.

Kl 12.00 Multum, Strängnäs

Lördag 12/9

Kulturfnatt

Under den här familjedagen står Trosabygdens kulturliv i fokus. Årets tema är mångfald och konferencier är som vanligt Elisabeth Ahlmark Gester.

Kl 12.00 Norrbyvallen, Västerljung

Vernissage

Konstnären Linda Johrin jobbar med akryl, collage och akvarell.

Kl 12.00 Torshälla bibliotek

Söndag 13/9

Matvandring

Utforska Sörmlands mathantverk under en smak- och naturvandring med en guide som berättar om mat, natur och historia. En dag full av njutning.

Kl 11.00 Rocklösa gård

Vandring

Från Aspö kyrka rör vi oss i det vackra jordbrukslandskapet och på urgamla vägar där kungar en gång dragit fram på sin eriksgata.

Kl 9.00 Samling vårdcentralen Strängnäs

Måndag 14/9

Kinesiska tapeter

Tre konservatorer gör sitt bästa för att bevara de vackra, men sköra tapeterna som ska tas ner från Gamla Residenset. Tapeterna är från Kina och anses vara handmålad där på 1780-talet. Antikvarie Gudrun Anselm berättar mer om tapeterna.

Kl 14.00 Gamla Residenset, Nyköpingshus

Författarkväll

Pia Widlund berättar om sitt skrivande.

Kl 18.30 Vingåkers bibliotek

Tisdag 15/9

Utställning

Sista chansen att se Peter Nyströms måleri och skulpturer. Han älskar starka färger, blått som representerar oändligheten och rött som är passionen och kärlekens färg.

Kl 10.00 Galleri K, Koordinaten, Oxelösund

Onsdag 16/9

Foto

Vinnaren av Svenska Fotobokspriset 2014 presenteras tillsammans med de andra nominerade. Det är en vandringutställning från Svenska Fotografers Förbund.

Kl 10.00 Trosa Stadsbibliotek

Musik

Lunchkonsert. I den klassiska restaurangtrions anda bjuder ensemblen på en skön konsert, där jazzklassikern The Midnight Sun never sets får samsas med såväl Beethovens Menuett, och Taubemelodier.

Kl 11.45 Scenkonst Sörmland, Munktellstaden, Eskilstuna

Torsdag 17/9

Musik

Erik Winqvist gör nya tolkningar på allt från Bellman till Dan Andersson och Ted Gärdestad i föreställningen ”Dom som kände livet”. Jazz och visa blandas med lyrik och skådespeleri.

Kl 18.30 NK-villan, Nyköping

Johnny Cashroadshow

Konserten med Clive John innehåller material från hela Cashs karriär med klassiker från 50-talet som Walk The Line och Folsom Prison Blues till de sista inspelningarna med Hurt från 2002.

Kl 19.30 Eskilstuna Teater, Eskilstuna