Överklagar bombdomen

Textstorlek:

Alla inblandade parter överklagar Nyköpings tingsrätts dom i målet gällande explossionen i Brandkärr, Nyköping, i våras. Det var under tillverkningen av en bomb som den oväntat sprängdes och två män dog.

Två andra män, 30 och 21 år gamla, dömdes till fängelse i ett år och tio månader respektive två år för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Den yngre mannen dömdes även för misshandel och våld mot tjänsteman, därför fick han ett längre straff.

Nu har männen överklagat domen till Svea hovrätt. 21-åringen vill bli frikänd från sin inblandning i bombtillverkningen, och menar att han inte visste att det var en bomb som tillverkades. 30-åringen vil att åtalet ogillas helt.

Även åklagaren överklagar domen och anser att brottet ska rubriceras som grovt, och straffen ska skärpas.

Kort efter att tingsrätten meddelade sin dom häktades de båda männen i sin frånvaro efter beslut från Svea hovrätt. De har inte påträffats av polis sedan dess och är fortfarande på fri fot.