Linda Heed till Sweden Horse Show

Linda Heed från Västerljung och hästen Bee Wonderful är uttagna till Sweden International Horse Show i Friends arena. FOTO: Roland Thunholm
Textstorlek:

Linda Heed från Västerljung är en av nio svenska ryttare som tagits ut till Sweden International Horse Show i Friends arena. Hon har samlat världscuppoäng under hösten och kvalificerat sig.

Andra svenska ryttare är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Niklas Jonsson, Jens Fredricson och Niklas Arvidsson.

De internationella hoppklasserna har bland annat fyra bilar som vinster, och startfältet innehåller aldrig fler än 18 ryttare, så ryttarna står i kö för att tävla. Startfältet fördelar sig på nio svenska och nio utländska hoppryttare.

Linda Heed har tillhört svenska landslaget sedan 13 års ålder och har representerat Sverige vid 13 CSIO Nations Cup och var OS-reserv 2008.

Under hösten har hon tävlat i Italien där hon och Bee Wonderful placerade sig i Grand Prix. Ekipaget var en del av det svenska Nationslaget som blev tvåa.

Showen startar på torsdag och pågår till och med söndag 30 november. Det är mässa, tävlingar, uppvisningar och workshops under fyra dagar som brukar locka 70 000 besökare från olika delar av Sverige.

Förutom internationell hoppning kommer fyrspannskusken Tomas Eriksson köra sitt sista lopp mellan hinder och koner. Han har fått ett wild card av arrangören och startar i fyrspannens världscup, FEI World Cup Driving.

Det är också en del trav på schemat under de fyra dagarna. Förutom fredagens unika besök av Maharajah och hans skötare Lisa Skogh blir det bland annat ponnykörning på mässan och så ingår Wångens travkadrilj i flera av föreställningarna.

Dressyrens VM-lag tävlar i Gran prix kür med Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde, Jeanna Högberg och Paulinda Friberg

Årets nya tävlingsgren är inomhusfälttävlan. För Sverige rider EM-laget från 2013 med Sara Algotsson Ostholt, Frida Andersén, Niklas Lindbäck och Ludwig Svennerstål.